Ογκολόγος – Παθολόγος

Ο Νικόλαος Πισταμαλτζιάν αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1999. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία και Αιματολογία από το 2002 έως το 2005 στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος» Αθηνών, και στην Αιματολογική Κλινική του Περιφερικού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» αντίστοιχα.

Έλαβε τον τίτλο της Παθολογικής Ογκολογίας το 2010, έπειτα από τριετή ειδίκευση στο Β’ Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα του Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», υπό τη διεύθυνση της τ. αναπληρώτριας καθηγήτριας Δρ. Άννας Ευφραιμίδου-Παπασταύρου και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για συμπαγείς όγκους και λεμφώματα του ίδιου νοσοκομείου.

Από το 2008 έως τον Ιανουάριο του 2012 υπήρξε συνεργάτης ερευνητής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» και διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του καρκίνου του ίδιου αντικαρκινικού νοσοκομείου, έως σήμερα.

Εργάστηκε ως επίκουρος ιατρός Παθολογικής Ογκολογίας από το Φεβρουάριο του 2011 και για ένα χρόνο στο Β’ Παθολογικό-Ογκολογικό τμήμα/μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για συμπαγείς όγκους και λεμφώματα του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ογκολογίας, με δύο βραβεύσεις και έχει λάβει υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας.

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς κύκλους σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας και της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας.

Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ από το 2013, κατόπιν επιτυχούς παρουσίασης θέματος, με αντικείμενο στην ανοσολογία και ανοσοθεραπεία του καρκίνου, υπό την εποπτεία του καθηγητή Μ.Α. Δημόπουλου.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 εργάζεται στην Β’ Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Ενεργό Μέλος

Ευρωπαϊκή Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας (E.S.M.O. πιστοποιημένο μέλος certification 10/2010, recertification 3/2016).

Αμερικάνικη Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας (A.S.C.O.)

Εταιρία Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)