Ημέρες Υγείας Μαστού – 8th Breast Health Days in the Mediterranean

H Ογκολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ και η ASTARTE (Transmediterranean Association: Woman and Breast Cancer) σας προσκαλούν στη Διημερίδα «8th Breast Health Days in the Mediterranean» (Ημέρες Υγείας Μαστού), η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», ΜΗΤΕΡΑ.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή γνώσης και απόψεων σχετικά με τον έλεγχο, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Η Astarte βασίζεται στην αρχή της διεπιστημονικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τους ασθενείς και την κοινωνία, μεταξύ των διαφόρων χωρών της Μεσογείου.

Βρισκόμαστε σε μία συναρπαστική χρονική περίοδο για τον καρκίνο του μαστού, με καταιγιστικές εξελίξεις στον τομέα της απεικόνισης, της τοπικοπεριοχικής και της συστηματικής θεραπείας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αναδείξει την απεικόνιση του μαστού ως έναν πολύ απαιτητικό θεμελιώδες στοιχείο της πρώιμης-έγκαιρης διάγνωσης και καθοριστικό για το σχεδιασμό της θεραπείας.

Η εξατομίκευση είναι πλέον η βάση της ογκολογικής μας πράξης και όχι μια απλά ενδιαφέρουσα πνευματική άσκηση. Απαιτεί διάγνωση ακριβείας και οδηγεί σε αποφάσεις εξατομικευμένης θεραπευτικής στρατηγικής. Η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) αποτελεί εξελικτική διαδικασία της επαναστατικής αλλαγής στον καρκίνο του μαστού, όπως διατυπώθηκε από τον πρωτοπόρο χειρουργό Bernard Fischer στην δεκαετία του 80 και χαρακτήρισε τον καρκίνο του μαστού συστηματικό νόσημα από τη διάγνωση του. Είναι κοινή αντίληψη πλέον ότι ο καρκίνος του μαστού αντιπροσωπεύει ένα μείγμα διαφορετικών βιολογικών νόσων με μεγάλη ποικιλία υποκείμενων βιολογιών, και με ιδιαίτερη και μοναδική κλινική πορεία.

Οι ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και οι αναπτυσσόμενες προκλήσεις θα αναλυθούν λεπτομερώς στο συνέδριο και τα μηνύματα θα μεταφερθούν, από τη διεπιστημονική ομάδα των χωρών μας, στο κοινό.

Η σημασία των ευκαιριών για τους ασθενείς μας και η πρόκληση για τις κοινωνίες μας να προσφέρουν υψηλού επιπέδου διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού θα συζητηθούν με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.

Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στην κοινωνία να γίνει ο καρκίνος χρόνια ασθένεια. Υπάρχει απαίτηση να εξαλειφθεί το στίγμα και αυτή θα είναι η κινητήρια δύναμη της Διημερίδας.

Τέλος, είναι σημαντική η σωστή διάδοση των ειδήσεων στο κοινό και η συνεργασία όλων, με τους ειδικούς της υγειονομικής περίθαλψης, και αυτό θα είναι ένα ακόμα μήνυμα της Διημερίδας «8th Breast Health Days».

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Αναμένουμε μια μεγάλη συνάντηση και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Αθήνα!

Ηλίας Αθανασιάδης
Ογκολόγος – Παθολόγος
Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ
Assistant Professor of Oncology, Northwestern University, USA

Αλεξάνδρα Αθανασίου
Ακτινοδιαγνώστης
Διευθύντρια, Τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ

8th Breast Health Days in the Mediterranean_SCIENTIFIC PROGRAM

Author Info

S k